ServerBite FAQ

Vanliga frågorFAQ

Behöver jag en Virtual Private Server?

Oavsett om du har vuxit ur delad hosting eller letar efter ett prisvärt alternativ till dedikerad server-hosting, finns det en god chans att en virtuell privat server kommer att passa dina behov och din budget bättre än någon annan hosting-lösning.

När kommer min server att vara klar att tas i bruk?

Inom fem sekunder! Din virtuella privata server kommer att förberedas och vara klar att användas på bara 5 sekunder från det att du bekräftar din beställning.

Den virtuella privata server som du har hos ServerBite är din och du kan därför sälja utrymme i din VPS.

Är era VPS-servrar skalbara?

Ja! Om du räknar med tillväxt bör du satsa på en virtuell privat server. Kapaciteten på en VPS kan lätt ökas för att tillgodose dina behov. De program och data som finns på din VPS kan enkelt flyttas till större och/eller ytterligare servrar. Spegling och lastbalansering är också ett alternativ.

Erbjuder ni backup-tjänster?

Självklart gör vi det! Varje VPS-server från ServerBite erbjuds med backup-alternativ i form av helt automatiska säkerhetskopieringar. Vårt backup-system omfattar totalt tre frekvenser (natt, vecka och månad) plus en användardefinierad version. Månatlig prissättning för säkerhetskopiering är $8/€6.

Erbjuder ni konsol?

Absolut! Från kontrollpanelen kan du logga in direkt till din server (en webbaserad konsolåtkomst) med din vanliga webbläsare. Detta är särskilt användbart om du låst dig ute eller hanterat nätverksinställningarna felaktigt.

Kan jag köpa ytterligare IP-adresser?

Visst kan nu det. Alla VPS-servrar från ServerBite inkluderar en IPv4-adress. Om du behöver ytterligare IP-adresser kan du skicka ett mail till oss med önskemål. Ytterligare IP-adresser kostar $3/€2 per månad.

Erbjuder ni IPv6?

Kommer snart!

Har ni en DNS-hanterare?

Vi har huvudfokus på servrar. Domännamn och DNS är något som andra gör mycket bättre än oss :)

Hur mycket bandbredd ingår?

Den månatliga överföringen eller tilldelade bandbredden är 320 GB för de minsta servrarna (256 MB och 512 MB). För 1GB-servern och däröver är 640GB den månatliga överföringen. Och för 4GB-servern är det 1280GB per månad. Men våra kvoter är mjuka, det vill säga om du överskrider med ett par GB kommer vi inte att göra något drastiskt. Vi meddelar dig när du har nått din månatliga användning. Du kan beställa den extra bandbredd som behövs.

Vem skrev ServerBite Manager?

ServerBite Manager är ett specialanpassat program som har kodats från grunden av våra egna duktiga programmerare.

Hur faktureras min server?

Vi accepterar MasterCard och VISA. Vi räknar med att börja ta emot PayPal snart. Vi debiterar ditt kreditkort automatiskt samma datum varje månad tills du väljer att avbryta. Det finns inga kontrakt och du kan avbryta när som helst.

Kan jag köra en IRC-server på ServerBite?

Nej. Det enda vi filtrerar är faktiskt IRC. Du kommer inte att kunna ansluta till IRC-servrar.

Räknas OS som diskutrymme?

Ditt operativsystems filer kommer att räknas in i diskutrymmet. Linux operativsystem kräver c:a 2-3GB hårddiskutrymme. Windows kräver c:a 7GB

Varför ska jag skaffa en VPS?

Fördelarna med att använda en VPS är:

  • Förbättrad tillförlitlighet
  • Ökad säkerhet
  • Full frihet
  • Mycket lägre kostnad jämfört med en dedikerad server

Den viktigaste fördelen är flexibiliteten.